Houtpellets

Denk jij mee aan het milieu? Dan is een pelletkachel misschien iets voor jou. Pellettoestellen zijn namelijk ecologischer dan traditionele verwarmingssystemen en zorgen voor een lagere energiefactuur. Doordat je een pelletkachel zelf vult, hou je steeds controle over het verbruik van je pellets. Houtpellets zijn een vorm van vaste brandstof die vervaardigd wordt uit samengeperst houtafval.

Dankzij deze CO2-neutrale brandstof kan je eenvoudig, proper en snel je pelletkachel voorzien van de juiste brandstof. Door een goede prijs/kwaliteits-verhouding garanderen we je de beste keuze voor de aanschaf van pellets om je een behaaglijk warme winter te bezorgen.

TIP: Pellets worden best droog opgeslagen, en daarom werd de verpakking goed doordacht. Het resultaat? Een ademende verpakking, maar waar geen vocht naar binnen kan. Voor de zekerheid adviseren we om je pelletvoorraad binnen te bewaren. Bewaar je je pellets toch buiten? Steek ze dan in een emmer met een deksel, zodat er geen regen of grondwater aan kan komen.

en plus quality sealVan Raak is een EN plus-gecertificeerd handelaar. Bij producten die dit label dragen, kan je zeker zijn dat het hout de strengste test ondergaan is op vlak van kwaliteit, stofgehalte, enzovoort. Hier worden we elk jaar op gecontroleerd. Ook bij onze andere producten streven we naar de beste kwaliteit. Meer informatie vind je in onderstaande tabel.

 

Label ECO-pellets EN-plus Comfort DIN-plus
Houtsoort 100% naald 20% naald, 80% loof
As-smelttemperatuur ≥ 1200°C > 1200°C
Asgehalte < 0,7% < 0,7%
Verpakking 15kg/zak – 65/pallet 14kg/zak – 65/pallet
Densiteit 600 – 750 kg/m³ 600 kg/m³
Netto calorische waarde ≥ 16,5 MJ/kg (≥ 4,6 kWh/kg) ≥ 16,5 MJ/kg (≥ 4,6 kWh/kg)
Stofgehalte ≤ 0,5% /

 

Op enkele van onze sites (Weelde, Wechelderzande, Tessenderlo, Gierle en Geel) kan je pellets kopen van 14kg of 15kg (afhankelijk van je product) per zak. Liever aan huis geleverd per pallet? Dat kan ook! Wij leveren tot op je oprit.

Kijk je ook uit naar een warme thuiskomst? Neem dan snel contact met ons op en bestel je pellets vandaag nog! 014 65 53 30.

Download certificaten

pdfENplus Certificaat475.89 KB

Van Raak houtpellets