Sinds we ons eerste tankstation hebben geopend, is Van Raak sterk gegroeid. Ontdek hier hoe het allemaal begonnen is en hoe we zijn gekomen tot waar we nu staan.

1967

Jan Van Raak en zijn vrouw Rosa Luyckx besluiten een tankstation te openen in Weelde. Van Raak bvba is geboren. Rosa hielp de klanten persoonlijk aan de pomp. Het eerste tankstation draait op volle toeren, daarom wordt de eerste medewerker – Franciscus (Sus) Wilmsen – aangenomen.

1989

Met Paul Van Raak gaat ook de tweede generatie van de Van Raak-familie mee in zee.

1990

Een jaar later vindt ook Frank Van Raak zijn weg naar het familiebedrijf.

1991

In 1991 openen we ons tweede tankstation, vlakbij de Nederlandse grens. Een grote sprong in het ongewisse, maar al snel blijkt het station een enorm succes. Peter Van Raak vervoegt zijn twee jongere broers bij Van Raak.

1994

Drie jaar na de opening van het tweede tankstation zijn we klaar om verder te groeien. Daarom openen we in 1994 een nieuw station in Wechelderzande.

1995

Na haar drie broers, start ook Christel Van Raak mee in het Van Raak-verhaal.

1996

Ook de inwoners van de stad Geel kunnen nu tanken bij Van Raak, want in 1996 openen we er ons vierde tankstation.

1998

Franciscus – onze eerste externe medewerker – gaat met pensioen. Bedankt voor alle leuke momenten!

2000

De voorbije jaren is Van Raak een stuk groter geworden. Zo sterk zelfs, dat we opeens nood hebben aan maar ruimte. Daarom kopen we ons depot in Tessenderlo, dat nu nog steeds in gebruik is en voortdurend wordt uitgebreid.

2002

Twee jaar later openen we op diezelfde locatie een nieuw tankstation.

2003

Daar houdt het voor Van Raak nog niet op. Een jaar na de opening van het tankstation in Tessenderlo, openen we nog een nieuw station in Retie.

2005

Ook in Beerse openen we een nieuw station.

2006

Tijd voor iets nieuws. Naast tankstations, gaat Van Raak ook een chemietak oprichten.

2009

De tankstations schieten nu als paddenstoelen uit de grond. In 2009 openen we dan ook twee nieuwe tankstations in de buurt: een station in Lanaken (juni) en een in Baarle-Hertog (juli).

2011

Ook Gierle mag eraan geloven: ons 10de tankstation is nu een feit.

2013

In april opent ons nieuwste station in Rijkevorsel en nemen we Van Akeren over. Enkele maanden later nemen we ook Van Den Borne onder onze vleugels.

2016

Ook onze chemische tak blijkt een succes te zijn. Daarom nemen we Vechem over, waarmee we ons kunnen focussen op productie en afvullen van lijmen. Het gaat goed met Van Raak, en dat merk je. We openen vier nieuwe stations in een jaar: Paal (april), Houthalen (november), Lommel (november) en Schoten (december). Schoten wordt hiermee ook meteen het verstliggende station ten opzichte van onze eerste vestiging.

2017

In oktober komen er zes nieuwe tanks bij in Tessenderlo.

2018

In het begin van het jaar gaat de firma Van Meerbeek failliet, maar wij nemen hun voorraden over. In augustus hebben we al het materiaal – waaronder een grote afvulmachine – verhuisd naar Vechem. We openen een nieuw station in Tielt-Winge.